Bronnen

Vele wetenschappelijke onderzoeken vonden bewijzen voor de heilzame werking van magneten en kristallen. Eén van deze onderzoeken hebben wij voor u samengevat, zodat u zelf kunt lezen dat de unieke laag van kristallen en magneten van het NeoQuartz Comfort matras veel goeds voor uw lichaam kan betekenen. Ook kunt u ons gepubliceerde artikel dat veel informatie bevat over de oorzaken van slecht slapen en de mogelijke oplossingen hier downloaden

Healing with magnets

Door: Gary Null & Vicky Riba Koestler

Inleiding

Heilzame werking op dieren en mensen
Veel dierenartsen hebben de biomagnetische therapie omarmd. Ze gebruiken het bijvoorbeeld om botbreuken snel te genezen. Ook mensen zijn gebaat bij de biomagnetische therapie. Zo raden sportartsen het gebruik van magneten aan vanwege de heilzame werking op pijnlijke verwondingen. Ook dermatologen, internisten, kinderartsen en chirurgen zien dankzij het gebruik van magneten geweldige resultaten.

Magneetkrachten kennen lange geschiedenis
Magneten worden al lange tijd geprezen om hun effectieve werking. Zo waren de Grieken en Egyptenaren overtuigd van de genezende kracht en beschreven zij dit in hun geschriften. Ook in Chinese manuscripten van duizenden jaren geleden staat dat het oosterse geloof van de levenskracht wordt gevoed door het aardmagnetische veld.

Klinisch en persoonlijk bewijs voor heilzame effect van magneten
De garantie dat magnetische therapie voor iedereen werkt, kan niemand afgeven, maar er liggen wel uitgebreide klinische en persoonlijke bewijzen op tafel, die aantonen dat veel mensen het heilzame effect ervaren. Hieronder staan de symptomen, waarbij magneettherapie volgens onderzoeken klachten vermindert of zelfs doet verdwijnen.

Bewezen effecten van magneettherapie

ŸVerlichten van pijn en ongemak
Magnetische therapie wordt met name gebruikt bij het behandelen van pijn. Er zijn bij uiteenlopende klachten vele succesvolle behandelingen verricht. Dit was onder andere het geval bij: artritis, reuma, fibromyalgie, rugpijn, hoofdpijn, verstuikingen, carpaal tunnelsyndroom, gewrichtspijn, ontstekingen en gescheurde gewrichtsbanden.

ŸVerminderen van ontsteking en verbeteren bloedcirculatie
Ontstoken weefsel zendt een positieve straling uit. Dankzij de negatieve pool van een magneet, herstelt de natuurlijke balans. Hierdoor bevordert de magneet de bloedsomloop, verwijdt het de bloedvaten en stroomt er meer bloed naar de ontstoken plek. De magneten bieden zodoende een natuurlijke heling. De slechte stoffen die door de ontsteking ontstaan verdwijnen, waardoor de pijn vermindert en het weefsel herstelt.

ŸVersterken van afweer micro-organismen
Bewezen is dat magneettherapie de afweer van micro-organismen versterkt. Zo geldt dit bijvoorbeeld voor virussen, bacteriën en schimmels. De oorzaak van deze heilzame werking is dat de magneten het immuunsysteem versterken door witte bloedlichaampjes van extra zuurstof te voorzien.

ŸTerugdringen van stress
Biomagnetische therapie heeft een kalmerend effect en dat komt onder andere doordat er magnetiet in hersencellen zit. Het richten van een magnetisch veld op het hoofd stimuleert het hormoon melatonine. Dit hormoon kent een ontstressende werking en werkt positief op slapeloosheid. Bovendien ontspannen lichaamscellen en bloedvaten dieper door een lichte warmteontwikkeling als gevolg van het magneetveld. Al deze onderzoeksresultaten leidden tot het ontstaan van magnetische kussens en matrassen, waardoor mensen meer energie en minder stress hebben.

ŸCorrigeren van stoornissen aan het centrale zenuwstelsel
Dr. William Philpott beweert dat biomagnetische therapie helpt bij stoornissen aan het centrale zenuwstelsel. Zo helpen magneten het verminderen van hallucinaties, waanideeën, hartinfarcten en paniekaanvallen. Bovendien kan het magnetische veld de behoefte aan kalmeringsmiddelen en antidepressiva verminderen. Verder hebben magneten effectiviteit bewezen bij het stoppen van epileptische aanvallen.

Verhogen van energieniveau
Wetenschappers nemen aan dat magnetische energie kan doordringen tot alle cellen in het lichaam. Dit gegeven heeft meer energie en vitaliteit tot gevolg. Daarom helpt toegepaste biomagnetische therapie mee aan het van top tot teen vitaliseren van het lichaam.

Sneller genezen
Biomagnetische therapie vergemakkelijkt de verplaatsing van calcium en botcellen in gebroken botten. Dit verklaart waarom een breuk met gebruik van magneten snel geneest. Bovendien voorkomt het pijnlijke ontstekingen in gewrichten. Zodoende is een versnelde, natuurlijke genezing mogelijk. Ook gaat magnetische therapie de vorming van littekenweefsel tegen.

ŸToenemen van uithoudingsvermogen en prestatie
Magnetisme kan leiden tot een beter uithoudingsvermogen en betere prestaties. Onderzoekers zijn nog zoekende naar de precieze oorzaak, maar wel is bekend dat magnetische energie de spieren en gewrichten verwarmt. Ook versterkt magnetische energie de bloedtoevoer naar de spieren, waardoor deze krachtiger worden.

Vertragen van verouderingsproces
Onderzoek toont aan dat magneten de levensverlengende enzymactiviteit activeren. Dit vergemakkelijkt de celdeling, waardoor het verouderingsproces wordt vertraagd. Slapen op een magnetisch matras, is een effectieve manier om het verouderingsproces te vertragen.

ŸVerbeteren van de bloedtoevoer bij amputaties
Veel mensen lijden na een amputatie aan ‘fantoompijn’. Dat wil zeggen dat zij pijn voelen in het lichaamsdeel dat is geamputeerd. Ook komen vaak problemen met de bloedvaten voor. Onderzoek toont aan dat magneten de bloedtoevoer naar de stomp kunnen verhogen, waardoor de fantoompijn verleden tijd wordt.

ŸVerlichten van pijn bij artritis
Magnetische therapie is één van de meest effectieve manieren om pijn die artritis veroorzaakt te verlichten. Dit staat in een artikel van ‘The Journal of Theumatology’ uit 1997. Magneten bieden de sleutel tot genezing, met name in de handen en voeten. Magnetische therapie kan ook bot- en weefseldegeneratie verminderen.

ŸVerbeteren conditie bij astma en bronchitis
Het dragen van een neodymium magneet over de borst of op de rug, kan de conditie naar een hoger niveau tillen. Dit heeft ook een positief effect op mensen met astma en bronchitis. Slapen op een magneetmatras kan voor ook hen heilzaam werken.

ŸTepelkloven genezen
Wanneer vrouwen borstvoeding geven, kunnen er tepelkloven ontstaan. Dit zijn wonden bij de tepel. Uit onderzoek blijkt dat het plaatsen van magneten over de aangetaste huid de genezing versnelt.

ŸBrandwonden herstellen
Wetenschappers ontdekten dat magneten de genezing van brandwonden kunnen herstellen. Daarom is het aan te raden om losse magneten in de keuken te hebben, zodat deze in de buurt liggen, op het moment dat de huid in aanraking komt met een heet voorwerp. Bij ernstige brandwonden kunnen magneten het gebruik van pijnstillers verminderen.

ŸKanker behandelen
Mogelijk is er een positief effect van magneettherapie op kankercellen. Bekend is dat bij behandeling van kanker met magneten, de kans op succes afhankelijk is van de magneetsterkte, de duur per behandeling en de periode van magneettherapie. Kanker is een ernstige ziekte en over het effect van magneten is op dit vlak nog te weinig bekend.

ŸPijn wegnemen bij Carpaal Tunnel syndroom
Het Carpaal Tunnel syndroom betreft een beknelling van de zenuw in de arm. Door magneten op de voor- en achterkant van de pols te leggen, neemt dit de pijn (voor een groot deel) weg.

Depressie verlichten
Uit onderzoek blijkt dat magneten een belangrijk ‘medicijn’ kunnen zijn bij het behandelen van depressie. Magneten bevorderen bij plaatsing op het hoofd de gemoedstoestand en het gevoel van ontspanning.

ŸHuidontstekingen verminderen
Mensen met huidontstekingen hebben een rode, jeukende huid. Magneten zorgen ervoor dat de zwelling van de huid minder wordt.

ŸOorpijn verminderen
Uit ervaringen van mensen blijkt dat magneten een heilzame werking hebben, door deze op het oor met oorpijn te leggen. Bij oorpijn moet echter wel altijd medisch advies worden ingewonnen, zeker bij kinderen.

ŸBestrijden van infecties en ontstekingen bij endometriose
Endometriose veroorzaakt weefselirritatie, ontsteking en pijn in het bekken. Hier biedt magneettherapie hulp, hoewel het effect pas na enkele maanden merkbaar kan zijn. In een onderzoek kwamen goede resultaten naar voren bij het gebruik van sterke magneten, die zes tot twaalf uur op het bekken werden geplaatst.

ŸVerminderen van symptomen van fibromyalgie
Fibromyalgie is een vorm van reuma, die stijfheid, pijn en vermoeidheid veroorzaakt. Mensen met fibromyalgie worden aangeraden om te slapen op een magneetmatras en magneetkussen, zodat de magneten tijdens het slapen hun heilzame werking kunnen laten inwerken.

Oplossen van voet- en beenproblemen
Een bewezen effect van magnetische inlegzooltjes is dat deze de circulatie verbeteren en de kwalen verminderen. Het is overigens niet goed om de hele dag op magnetische inlegzooltjes te lopen wegens mogelijkheid tot overstimulatie. Voet- en beenproblemen kunnen ook worden verbeterd door te slapen op een magneetmatras.

ŸOntspanning bieden aan hart
De kracht van biomagnetische therapie rijkt ver. Zo kan het de gestagneerde energie van het hele lichaam opheffen. Dit voelt ontspannend voor hart en bloedvaten.

Meer weten? Neem contact met ons op of scroll door naar de literatuurlijst, met vele onderzoeken over magneten en kristallen.

Internetbronnen over wetenschappelijk onderzoek naar magneettherapie:

Dudchenko M.A, Vesel’skiĭ ISh & Shtompel’ VIu (1992). The effect of combined treatment with the use of magnetotherapy on the systemic hemodynamics of patients with ischemic heart disease and spinal osteochondrosis.

Karasek M. & Woldanska-Okonska M. (2004). Electromagnetic fields and human endocrine system. Scientific World Journal.

Rajewski, F. & Marciniak, W. (1992). Use of magnetotherapy for treatment of bone malunion in limb lengthening. Preliminary report.

Woldańska-Okońska, M. & Czernicki, J. (2007). Effect of low frequency magnetic fields used in magnetotherapy and magnetostimulation on the rehabilitation results of patients after ischemic stroke.

Woldańska-Okońska M. & Czernicki, J. (2003). Influence of pulsating magnetic field used in magnet therapy and magnet stimulation on cortisol secretion in human.

Yung, K.T. (2005). A birdcage model for the Chinese meridian system: part III. Possible mechanism of magnetic therapy. Magnetic Resonance Research Center, School of Medicine, University of Pittsburgh, Pittsburgh.

Zhen Jiu, Shonguo (febr. 2007). Clinical observation on auricular point magneto therapy for treatment of senile low back pain. Uitgeverij: Lornasuen College of Nursing, Hong Kong Chinese University, China.

Literatuurlijst

De werking en heling van kristallen is al door vele wetenschappelijke onderzoekers onder een vergrootglas gelegd. In onderstaande lijst staat literatuur die de positieve werking van magneten en kristallen bevestigt. U kunt deze onderzoeken uit interesse lezen of wanneer u bewijzen voor de werking van magneten en kristallen wilt bekijken.


Literatuur

 

Null, Gary & Riba Koestler, Vicky (1998). Healing With Magnets. Uitgeverij: Carrol & Graf Publishers. ISBN10 0786705302 / ISBN13 9780786705306. 

Lothrop, Linwood & Philpott, William H.(2012). Magnet Therapy. The Self-Help Guide to Magnets - Clinically Proven to Relieve 35 Health Problems. Uitgeverij: Square One Publishers. ISBN9780757003325.

Jain, Poonam dr. (2016) Magnet Therapy. Uitgeverij: Sterling Publications. Uitgeverij: Sterling Publications. ISBN9788120794658.

Durazo, Moses (2017) How You Can Prevent, Improve and Cure Disease Using Magnets Goizean Medical Biomagnetism & Bioenergetics: Frequently Asked Questions Uitgever: Createspace Independent Publishing Platform, ISBN 9781543195538.

Hanneman, Holger (1990). Magnet Therapy; Balancing Your Body’s Energy Flow for Self-Healing. ISBN10 0806973781 / ISBN13 9780806973784.

Hemlin Ghanshyam Singh Birla, Colette (1999). Magnet Therapy; The Gentle and Effective way to Balance Body Systems. Uitgeverij: Inner Traditions Bear and Company.

Kumar Mehta, Anil (1997). Magnetotherapie. Uitgeverij: Ankh-Hermes. ISBN10 9020251988 / ISBN13 9789020251982.

Lilly, Simon & Lilly, Sue (2011). Gezond met kristallen. Uitgeverij: Librero. ISBN10 9089981071 / ISBN13 9789089981073.

Martina, Roy (2003). Vitamine M; Magneettherapie, de missing link in de geneeskunde. Uitgeverij: Andromeda.
ISBN10 9055991252/ISBN13 9789055991259.

Simpson, Liz (1998). Helen met kristallen en edelstenen. Uitgeverij Ankh-Hermes. ISBN10 9020243268 / ISBN13 9789020243260.

Tierra, Michael (2005). Heilen mit Magneten: Das Handbuch zum Biomagnetismus. Uitgeverij: Windpferd. ISBN10 3893854916/ISBN13 9783893854912.

Whitaker, Julian & Adder, Brenda (1998). The Power of Magnets to relief.itgeverij: Little, Brown and Company.

 

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op
via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op 06-1489 0925.